مصرف شیرینی و آجیل موجب تشنگی روزه داران می شود
- شناسه خبر: 11428
- تاریخ و زمان ارسال: 14 اسفند 1402 ساعت 01:49
- نویسنده: دریا سلیمی
به گزارش «شهر من سیرجان»؛
مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی سیرجان گفت: مصرف سبزی خوردن در سحر باعث میشود تا چندین ساعت کمتر احساس تشنگی داشته باشیم. استفاده از آجیل به دلیل شوری و نمک بیش از حد و مصرف زیاد شیرینیها باعث میشود که تشنگی در طول روز بیشتر شود.که رعایت اینموارد با توجه به تداخل ماه رمضان و نوروز اهمیت بسزایی در سلامت دارد.
علینژاد ادامه داد: در کنار غذای سحر سالاد یا سبزی خوردن داشته باشید. بیشتر ضعف، بیحالی و سردرد که عدهای در روزهای اول ماه رمضان دچار آن میشوند به کمآبی بدن مربوط است و گرسنگی نیست و کمکم بدن به این شرایط عادت میکند.
او افزود: اگر ما بخواهیم خود مایعات را به صورت آب، چای، دمنوشها و غیره دریافت کنیم باعث میشود که فقط دفع ادرارمان زیاد شود و آب بدنمان را تامین نمیکنند؛ ولی وقتی سبزیجات و میوهها را مصرف میکنیم به دلیل داشتن فیبر باعث میشوند آب در بدن حفظ و آهسته آهسته جذب شود.
علینژاد اضافه کرد: مصرف مواد پروتئینی مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخممرغ، شیر و ماست چون هضمشان دیرتر است، باعث میشود که دیرتر احساس گرسنگی کنیم و حتماً در وعده سحری یکی از این مواد باشد.
او ذکرکرد: در ماه رمضان بدن برای ساعتهای زیادی بیآب میشود و آب کمی در آن میماند و برای هیدراتهکردنش، میوه و سبزی که در طول روز قصد مصرف آن را داشتید در بازه افطار تا سحر میل کنید.
علینژاد گفت: در وعده افطار ابتدا روزه را با یک لیوان آب ولرم و ۲ خرما باز کنید. نیم ساعت به دستگاه گوارش فرصت بدهید که شروع به فعالیت کند. بعد وعده شام را استفاده کنید؛ که هر قدر سبکتر باشد و غذاهای چرب و پرادویه نباشد بهتر است و کمک میکند تا سریعتر هضم و جذب اتفاق بیفتد و زودتر به بدن انرژی میرسد.