اجازه ندادیم افزایش قیمت واکسن بر سلامت دام ها تاثیر بگذارد
- شناسه خبر: 3029
- تاریخ و زمان ارسال: 29 خرداد 1401 ساعت 09:45
- نویسنده: فهیمه شهبا

✍️ فهیمه شهبا
درحالیکه رئیس سازمان دامپزشکی کشور از افزایش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو به دلایلی نظیر نخریدن “واکسن و داروی دامها” توسط دامدار به علت افزایش قیمت خبر داده است، رئیس دامپزشکی شهرستان سیرجان از نبود مورد ابتلا در سیرجان به دلیل اقدامات پیشگیرانه خبر میدهد.
علیرضا زینلی در این رابطه به “شهر من سیرجان” میگوید: با توجه به رایرنیهای انجام شده، مشکلات واکسیناسیون دامی و سمپاشی در سیرجان نداشتهایم. همچنین ما به صورت شبانهروزی و لحظهای از طریق بازرسیهای ماموران اداره و رصد دوربینهای مداربسته که روی گوشی من نصب شده، بر کار کشتارگاهها نظارت داریم.
زینلی با تاکید بر اینکه سیرجان تنها شهر استان است که آلایش گوشت را به صورت بستهبندی ارائه میدهد، افزود: این کار از ابتلا به تب کریمه کنگو جلوگیری میکند. بنابراین از مردم خواهش میکنم گوشت را از مناطق دامی نخرند بلکه به سراغ قصابیهایی بروند که گوشتهای دارای مهر دامپزشکی عرضه مینمایند. اگر همشهریان مشکل یا تخلفی را در این رابطه مشاهده کردند، میتوانند از طریق تلفن گویای ۴۲۲۰۵۰۳۶ مورد را جهت پیگیری اعلام کنند.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان نیز با اعلام افزایش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور به ۲۲ مورد و ۲ فوتی، تاکید کرد “تاکنون در سیرجان هیچ موردی از ابتلا مشاهده نشده است.”
محمد موقریپور همچنین با اشاره به راههای ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو نظیر گزش توسط کنه آلوده، له شدن کنه آلوده روی پوست انسان، تماس با پوست، لاشه، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافت بیمار، گفت: گوشت دام ذبح شده باید حداقل برای ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد و در یخچال قرار داده شود. همچنین توصیه میکنیم جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد مصرف شود تا احتمال آلودگی به تب کریمه کنگو از میان برود.